Onderzoek en hulpmiddelen

Mobile Vision.

Beter zien voor iedereen

Wat houdt een Low Vision onderzoek in?


Het onderzoek vindt plaats bij u thuis, hierdoor kan de low vision specialist van mobile vision het beste beoordelen welke hulpmiddelen het beste bij u past. Tevens kan de specialist van mobile vision ook uw verlichting beoordelen welke zeer belangrijk is voor een slechtziende. Het is geen probleem als er familieleden of bekenden meekijken tijdens het onderzoek dit is juist heel prettig. Tijdens het onderzoek worden de ogen getest op veel punten.

  • Een refractie (oogmeting is standaard) voor nabij en veraf

  • Visusbepaling voor veraf en nabij

  • Lichtbehoefte

  • Contrasttest

  • Kleurentest

Een Kappenbril is een bril die de ogen volledig af kan sluiten tegen wind, zon, stof, pollen en licht. De kappenbril helpt tegen brandende, jeukende en rode ogen. Ook  helpt de bril om het vocht van de ogen vast te houden, waardoor droge ogen vermeden kunnen worden. Kortom, een bril die comfort biedt!

Tevens worden er aanvullende testen gedaan welke naar aanleiding van de gevolgen van het gezichtscherpte daling speciaal uitgevoerd moeten worden. Na het onderzoek gaan we verder met het aanmeten van het hulpmiddel welke vrijwel voor alle taken vergrotend zal werken. In overleg met u zal een definitieve keuze gemaakt worden. Het hulpmiddel zal vervolgens speciaal voor u gemaakt of besteld worden en zal vervolgens speciaal door de low vision specialist bij u thuis worden afgeleverd. 


Voorbeelden van hulpmiddelen.


Wat is een loepenbril?


Een loepenbril is een bril met een extra vergroting . Op dezelfde manier treedt er dan vergroting op, maar u hoeft geen loep meer vast te houden. Wel dient u de tekst dichterbij uw ogen te houden dan bij een normale bril.


Wat is een Kappenbril?

De kappenbril is geschikt voor mensen met zeer droge ogen (keratitis sicca, syndroom van Sjögren) en voor mensen met hoornvliesafwijkingen of na een hoornvliestransplantatie. De kappenbril is ook handig indien u last heeft van ernstige lichthinder (fotofobie). Door de kappen gekleurd of zwart te maken kan het hinderlijke licht niet meer in uw ogen schijnen en is het licht beter te verdragen.

Wat is een Telescoop-loepbril?


Telescoop-loepbrillen zijn brillen waarbij miniatuurtelescopen op de bril zijn gemonteerd. De telescoopsystemen zorgen voor de vergroting. De telescoop-loepbril kan gebruikt worden voor lezen, schrijven, televisiekijken of veraf zien. Tevens zijn er specifieke loepbrillen voor overige activiteiten, zoals bijvoorbeeld vissen, computeren of theaterbezoek

Wat zijn filterbrillen?


Dit hulpmiddel is geschikt bij overgevoeligheid voor licht, iets waar veel slechtzienden last van hebben. Filterbrillen zijn een soort zonnebrilglazen. Deze glazen verminderen lichthinder zonder dat het contrast teveel afneemt, wat bij een gewone zonnebril wel het geval is. Sommige slechtzienden ervaren zelfs dat het contrast verbetert.

Wat is een handloep?


Een handloep kan in bijna elke sterkte gemaakt worden. De sterkte van de loep bepaalt hoeveel keer de loep de letters vergroot; dit is de zogenaamde ‘vergrotingsfactor’. Handloepen voor slechtzienden hebben een hogere vergrotingsfactor en een betere kwaliteit dan gewone handloepen. Veel handloepen voor slechtzienden zijn voorzien van een ingebouwde verlichting.


Een geïntegreerde verlichting in de juiste lichtkleur in een loep, is aan te bevelen. Dit vergroot het plezier voor een slechtziende persoon om zelfstandig te kunnen lezen. De LED technologie staat voor een hoge kwaliteit van het licht. De licht diode biedt een helder, consistent en contrastrijk licht.

Nieuws


07-05-2020

We staan weer voor u klaar!!

Bent u slechtziend of kan uw oogarts en opticien u niet verder helpen? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij zijn gespecialiseerd in Low Vision hulpmiddelen om uw leven te vergemakkelijken. Bel of... Meer

Handige links:

Bartimeus
Visio
Nuvo
OVN